marketing

Als je een online business hebt, dan is conversie-optimalisatie een belangrijk onderdeel van je strategie om je omzet te verhogen. Het gaat erom dat je bezoekers van je website omzet in klanten en hoe beter je hierin slaagt, hoe succesvoller je business zal zijn. Er zijn echter veel voorkomende fouten die veel ondernemers maken bij conversie-optimalisatie. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende fouten en hoe je deze kunt vermijden.

Niet genoeg testen

Een van de grootste fouten die je kunt maken bij conversie-optimalisatie is niet genoeg testen. Je kunt niet zomaar aannemen dat de veranderingen die je hebt aangebracht de conversieratio zullen verhogen. Het is belangrijk om verschillende varianten van je website te testen en te meten welke het beste werkt. Dit kun je doen door middel van A/B-testen of multivariate testen.

Geen duidelijk doel hebben

Een andere veelvoorkomende fout is het ontbreken van een duidelijk doel. Als je niet weet wat je wilt bereiken met conversie-optimalisatie, dan kun je ook niet meten of je succesvol bent. Bepaal daarom van tevoren wat je wilt bereiken, bijvoorbeeld meer sales, meer inschrijvingen of meer clicks. Dit maakt het gemakkelijker om de juiste strategie te bepalen en te meten of deze werkt.

Te veel focus op design

Een aantrekkelijk design is belangrijk, maar het mag niet ten koste gaan van de gebruiksvriendelijkheid van je website. Te veel focus op design kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de laadtijd van je pagina’s trager wordt, wat weer kan leiden tot een lagere conversieratio. Zorg daarom altijd voor een goede balans tussen design en gebruiksvriendelijkheid.

Niet luisteren naar je doelgroep

Je doelgroep is de sleutel tot succesvolle conversie-optimalisatie. Het is belangrijk om te begrijpen wat je doelgroep wil en nodig heeft en hierop in te spelen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het analyseren van gebruikersdata en feedback van klanten. Door goed naar je doelgroep te luisteren kun je de juiste veranderingen aanbrengen en de conversieratio verhogen.

Niet genoeg aandacht besteden aan de call-to-action

De call-to-action (CTA) is een belangrijk onderdeel van je website en kan een grote invloed hebben op je conversieratio. Het is daarom belangrijk om hier genoeg aandacht aan te besteden. Zorg ervoor dat de CTA duidelijk zichtbaar is, op de juiste plek staat en dat deze aantrekkelijk genoeg is om op te klikken.

Conclusie

Conversie-optimalisatie is een belangrijk onderdeel van een succesvolle online business. Door rekening te houden met bovenstaande fouten en hierop in te spelen, kun je je conversieratio verhogen en meer omzet genereren. Zorg voor voldoende testing, bepaal een duidelijk doel, vind de juiste balans tussen design en gebruiksvriendelijkheid, luister naar je doelgroep en besteed genoeg aandacht aan de call-to-action. Natuurlijk is het ook handig om je SEA uitbesteding goed te gebruiken. Door deze stappen te volgen en continu te blijven testen en meten, kun je een succesvolle conversie-optimalisatie strategie ontwikkelen en je business laten groeien. 

Bron: Sender Marketing

Comments are disabled.