slagen met een contentstrategie

Ben jij klaar om met je bedrijf het internet te veroveren? Mooi! Tegenwoordig is het internet een plek waar veel kansen benut kunnen worden. Met de juiste strategie richt jij je op verschillende aspecten, bijvoorbeeld op een goede content. In deze blog duiken we hier dieper op in, door het stappenplan van Traffic Today te benoemen op het gebied van een contentstrategie. Laten we beginnen!

  1. Onderzoek

Voordat je kunt beginnen met het maken van mooie content, is het belangrijk om te weten wat jouw huidige situatie is. Dit noem je een 0-meting: eerst kijk je naar welke resultaten je nu boekt, zodat je later je successen kunt meten. In je onderzoek meet je alles wat jouw situatie beïnvloedt: je kijkt naar de prestaties van je website, maar ook naar het gedrag van je concurrenten en de wens van je doelgroep. Zo weet je precies welke kansen er nog liggen en dus welke kansen er door jou benut kunnen worden!

  1. Welke diensten?

Nu je weet wat jouw situatie is, is het tijd om de koppeling aan de juiste contentdiensten te maken. Dit kan van alles zijn, maar als het goed is weet jij al ongeveer wat het moet zijn. Je doelgroep zal namelijk niet overal te vinden zijn. Je kunt dieper in gaan op social media, maar ook hier zul je onderscheid tussen verschillende kanalen moeten maken. Daarnaast gaat er ook aandacht in je mail en website. Gelukkig weet jij precies hoe je deze diensten in moet zetten, zodat de slagingskans erg groot is.

  1. Producten realiseren

In je doelgroeponderzoek kreeg je niet alleen te zien waar je doelgroep aanwezig is, maar ook welke content zij zien willen. Aan jou om dit te realiseren! Of het nou gaat om een aantrekkelijke mail, een pakkende Instagram-post of een grappige TikTok – jij mag alles uit de kast trekken om de juiste content te plaatsen. Natuurlijk houd je hier te allen tijde je huisstijl bij in acht, zodat je aan meerdere doelstellingen tegelijkertijd werkt.

  1. Bekijk de resultaten

Jouw posts zijn geplaatst: tijd om te kijken hoe deze scoren. Van het plaatsen van een TikTok hoef je niet direct te verwachten dat je aantal sales een enorme boost krijgt, maar het meten van het succes van je TikTok op het platform zelf, legt wel de basis van een hoger aantal sales. Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld: door de resultaten van je content te meten, zorg je ervoor dat jouw volgende post nog beter is!

Hulp nodig?

Wil jij zeker weten dat jij goed gaat scoren met je content, laat je contentstrategie dan uitgevoerd worden door Traffic Today. Neem een kijkje op hun website en ervaar direct wat zij voor je kunnen betekenen!

Comments are disabled.