Wat je niet mag missen bij het versturen van je pakketjes

Een goede indruk achterlaten bij klanten is essentieel voor het imago van je bedrijf. Het ontvangen van pakketjes is een belangrijk onderdeel bij de klantervaring. Het is dus van belang dat je dit op de juiste manier doet en een goede indruk achterlaat bij de klant. In deze blog vertellen we in 4 stappen wat je niet mag missen bij het versturen van je pakketjes!

Stap 1: kies de juiste verzendverpakking

Er zijn meerdere verzendverpakkingen waar je je pakketjes mee kunt versturen. Zo heb je verzendzakken of verzenddozen. Welke het beste geschikt is, is afhankelijk van de producten die je wilt versturen. Verzendzakken worden voornamelijk gebruikt voor het versturen van kleding. Verzenddozen worden vaak gebruikt voor producten die iets zwaarder zijn. Denk bijvoorbeeld aan boeken, elektronica of cosmetica producten.

Stap 2: zorg dat je je pakketje aantrekkelijk inpakt

Hoe een pakketje aankomt heeft invloed op de klantervaring. Zorg dus dat je je pakketje in een verzendverpakking inpakt met een mooi en aantrekkelijk printje. Daarnaast kun je de producten die je verstuurt ook in vloeipapier inpakken, zodat ze netjes aankomen en onderweg geen schade oplopen. Verstuur je producten die breekbaar zijn? Dan is het handig om de producten in te pakken met bijvoorbeeld noppenfolie en de loze ruimtes op te vullen met opvulchips. De producten blijven dan op hun plek en hiermee voorkom je schade tijdens transport.

Stap 3: sluit de verzendverpakking goed

Je wilt natuurlijk voorkomen dat er producten uit de verzendverpakking vallen tijdens transport. Zorg er daarom voor dat je verzendzak- of doos goed gesloten is. Op de meeste verzendverpakkingen zit een plakstrip gevestigd waar je de verpakking mee kunt sluiten. Is dat niet het geval? Dan kun je bijvoorbeeld tape of sluitstickers gebruiken.

Stap 4: plak het juiste etiket op de doos

Het pakketje moet natuurlijk ook bij de juiste ontvanger aankomen. Zorg er daarom voor dat je het juiste etiket en adres op de doos plakt, zodat de bezorger weet naar wie het pakketje moet!

Dit stappenplan is superhandig wanneer je regelmatig pakketjes moet versturen. Maar waar koop je alle spullen die je nodig hebt? Er zijn verschillende bedrijven waar je terecht kan voor verzendmaterialen. Rotim verpakkingen is daar een mooi voorbeeld van. Ze bieden korte levertijden en het is mogelijk om in kleine oplages te bestellen. Ideaal dus! Neem snel een kijkje op de webshop van Rotimshop.nl en koop je verzendmateriaal.

Comments are disabled.