laptop

Het klinkt wellicht ingewikkeld om je eigen website te bouwen, maar dat is het niet. Niet alleen voor zakelijke doeleinden is een website handig, want privé zijn de mogelijkheden ook eindeloos. Zo zou je een CV kunnen maken in de vorm van een website. Erg origineel! Tegenwoordig hoef je niet meer te kunnen programmeren om een website te maken. Er zijn andere manieren om een website te maken, ook als je niet zo technisch bent aangelegd! Hoe je dit het beste kunt doen, zal ik je hieronder haarfijn uitleggen.

Waar moet ik beginnen?

De makkelijkste optie is een websitemaker. Dit bestaat uit een compleet pakket, die bestaat uit: de editor, webhosting, de domeinnaam, een e-mailadres en ondersteuning. De websitemaker voert dan alle ingewikkelde taken voor je uit. Het voordeel van een website maker is dat het eenvoudig is in gebruik en dat je geen aparte software nodig hebt. Het nadeel hiervan is dat je niet altijd de mogelijkheid hebt om extra functies toe te voegen.

Handig stappenplan

Aan het bouwen van een website gaat een hoop voorbereiding vooraf. Volg daarom deze stappen:

  1. Plan je website en zet ideeën in een mindmap
  2. Bepaal voor jezelf welke content erop je website moet
  3. Koop je domeinnaam, bijvoorbeeld bij Transip
  4. Kies de websitemaker
  5. Creëer de content
  6. Voeg de content toe aan je website en optimaliseer voor de zoekmachines
  7. Zet alles online en promoot je website

Wat moet je doen als je website online staat?

Wanneer je website online staat moet je ervoor zorgen dat je website ten alle tijden up-to-date blijft. Dit kun je doen door wekelijks nieuwe content toe te voegen en daarnaast ook bezig blijft met optimaliseren. Het is daarnaast ook van belang je website te blijven promoten, hiermee trek je namelijk nieuwe bezoekers naar je website toe.

Comments are disabled.